سلامتی چیست؟

حتما بسیاری از شما این جمله را در زندگی خود ،بارها و بارها از افراد مختلف شنیده اید. مخصوصا وقتی در حال غرغر کردن نسبت به مسائلی مربوط به خودتون و پیرامونتون هستید! اون جمله اینه «برو خدارو شکر کن سالمی!»

این دسته از افراد سلامتی را فقط محدود به جسم میدانند. درواقع کلمه سلامتی به معنای فقدان بیماری یا نقص در جسم نیست، بلکه سلامتی « نداشتن هیچگونه مشکل روانی ، اجتماعی،اقتصادی و جسمانی برای هر فرد » میباشد.

و اگر از دسته آدمهایی باشید که به رضایت از زندگی اهمیت میدهید باید بدانید که سلامتی در همه جنبه ها، یکی از کلیدهای داشتن زندگی رضایت بخش است.

سلامتی به دو دسته تقسیم میشود :{ سلامت روحی و سلامت جسمی}

سلامت روان چیست؟

شاید الان این فکرکنید که یعنی همه چیز در امن و امان باشد وهیچ مشکلی در زندگی نداشته باشید. باید بگویم خیر !سلامت روان به معنی پذیرش مشکلها و تلاش جهت رفع آنهاست. در واقع نحوه ی برخورد انسان با پدیده هاست.

انسانهایی با روان سالم معمولا دارای این ویژگی ها هستند :

  • از زندگی خود راضی و خشنود هستند.
  • برای هر مرحله از زندگی اهدافی دارند
  • انعطاف پذیرند و توانایی تغییر دارند.
  • میتوانند بین مسائل مهم زندگیشان تعادل برقرار کنند.
  • روی خود کنترل دارند. و میتوانند بحران هارا مدیریت کنند.
  • اعتماد بنفس دارند.
  • و…

برای افزایش سلامت روان  اهمیت خواب، تغذیه، مدیتیشن و ورزش ، ارتباط با آدمها،برنامه ریزی و مثبت اندیشی را دست کم نگیرید.

به یاد داشته باشید اگر روح و روان شما  در سلامتی نباشند، سلامت جسمی شما در خطر است!

 مثلا اگر افسردگی ،همان سگ سیاه معروف، روی زندگی شما سایه انداخته باشد؛ احتمال وقوع یا پیشرفت بیماری هایی مثل دیابت و فشار خون و سکته قلبی و .. وجود دارد. پس مراقب باشید!

طبق تحقیقاتی که در حوزه روابط اجتماعی و سلامتی افراد  انجام شده است، آنهایی  که اجتماعی ترند نسبت به افراد تنها ، سالم تر هستند. هم از جنبه روانی و هم جسمانی!

سلامت جسمانی چیست؟

اگر بدن سالمی داشته باشید خبری از بیماری ها نیست، ارگانها بصورت طبیعی  به فعالیت های خود ادامه میدهند  و هیچ مشکلی در جایی حس نمیشود.

البته شاخص های سلامتی جسمانی بسیار متعدد است  از اینرو نمیتوان معیار خاصی را در نظر گرفت.  از شاخص هامیتوان به

داشتن علائم حیاتی نرمال/ درخشندگی پوست و مو/ وزن بدن و تناسب اندام و … اشاره کرد.

چه عواملی روی سلامتی تاثیر گذار هستند؟

ژنتیک : ما حاملان مهم اطلاعات برای نسل آینده هستیم پس میتوانیم سلامت نسل بعد را تا حدی کنترل کنیم.

محیط زندگی : زندگی شهر نشینی علاوه بر تمام مزیت هایی که دارد باعث  بسیاری از مشکلات در زمینه سلامتی  انسان شده است. آلودگی هوا /خانه های آپارتمانی /استرس و … سلامتی را به خطر می اندازند.

تغذیه سالم: استفاده بیشتر از میوه ها و سبزیجات  / استفاده کمتر از  موادی دارای شکرهای مصنوعی ، مواد کافئین دار و فست فودها در سلامتی نقش بسیاری دارند.

ورزش: تحرک داشتن از  عواملی است که  بر تمام ابعاد سلامتی اثر میگذارد.

خواب: تاثیر خواب بروی سلامتیتان را دست کم نگیرید .کم خوابی در بلند مدت باعث صدمات جبران ناپذیری میشود از جمله:بروز بیماری­‌های جدی و خطرناکی چون حمله قلبی، فشار خون، سکته مغزی و حتی دیابت  / کم خوابی میتواند افت ذهنی و ابتلا به آلزایمر را سرعت ببخشد.باعث پیر شدن پوست میشود و میتوااند روی خلق و خو تاثیرات بدی بگذارد.

سبک زندگیفرهنگی که با آن رشد کرده ایم باید  و نباید هایی که از کودکی به ما آموزش داده شده اند میتوانند سلامت مارا در دوره بزرگسالی تعیین کنند. پس اگر  پارمترهای یک زندگی سالم را ندارید. آنها را ایجاد کنید و به اطرافیان خود نیز یاد بدهید.

 

 حس تعلق داشتن به کسی ،اعتماد بنفس ، زندگی بدون استرس، امنیت، آزادی بیان و عقیده  همه اینها نیز   برای  اینکه بگوویم یک فرد  و در نهایت یک خانواده  یا اجتماع در سلامتی به سر میبرند، نیاز است.

 

ورزش کردن روی سلامت روان و جسم اثر مستقیمی دارد و نمیتوان از آن غافل شد. پس حتما  بصورت روزانه برنامه ای را برای فعالیت ورزشی  اختصاص دهید.

یکی از تاثیرات ورزش رسیدن به تناسب اندام است. اما این همه ی  آنچه نیاز دارید  نیست…

 

چگونه به تناسب اندام برسیم؟

  همانطور که در  مطالب بالا تر اشاره کردیم، در دنیای امروزی و زندگی شهری  افراد زیادی با کمبود فعالیت مواجه هستند و اصطلاحا دچار فقر حرکتی  میشوند.

 کارهای کامپیوتری و فعالیت های نشسته  باعث چاقی میشوند  که زمینه ساز بسیاری از بیماری ها است.  اکثر  آدمها بهانه های  مختلفی مثل کمبود وقت ،هزینه زیاد باشگاه های ورزشی و… را  برای ورزش نکردن بیان میکنند.

در ادامه مطلب چند ایده ساده و کاربردی برای رسیدن به تناسب اندام بدون رفتن به باشگاه ورزشی را به شما پیشنهاد میکنم.

  1. پیاده روی : یکی از راه های سریع برای رسیدن به تناسب اندام است.  میتوانید  نیم ساعت  پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهید. به یاد داشته باشید سرعتتان در راه رفتن به اندازه ای باشد که ضربان قلبتان بالا رود در اینصورت روند چربی سوزی آغاز خواهد شد. بهتر است به مدت یک تا دو ساعت بعد از پیاده روی ،مواد قندی مصرف نکنید.
  2. نوشیدن آب کافی:برای تناسب اندام روزانه ۸ لیوان آب بنوشید. با آب خوردن قبل از غذا به هضم درست آن کمک میکنید. از طرفی چربی های سوخته شده ،از طریق ادرار بدن را ترک میکنند، پس با نوشیدن زیاد آب  به این فرایند سرعت میدهید.
  3. رژیم غذایی متناسب با بدنتان: تغذیه در کنار ورزش از اهمیت زیادی برخوردار است.  حجم وعده های غایی را کم کنید و در ازای آن به تعداد آن بیافزایید. تاثیر وجود میان وعده هارا دست کم نگیرید. هیچ وعده ای را حذف نکنید.مثلا شام بخورید اما به اندازه و زمان شام خوردن خیلی توجه کنید . پیشنهاد میکنم  از متخصصین تغذیه کمک بگیرید.
  4. مصرف بیشتر سبزیجات: به دلیل وجود فیبر در آنها به سیستم گوارش شما کمک شایانی میکنند. هم چنین تنوع در این گروه غذایی زیاد است و میتوانید به راحتی انتخاب کنید.
  5. چای سبز: به متابولیسم بدن شما سرعت میبخشد در نتیجه چربی سوزی بیشتری در بدن رخ میدهد.
  6. یوگا و استفاده از تکنیک های تنفسی: بدن شما برای عضله سازی و چربی سوزی به دریافت اکسیژن آنهم به میزان کافی دارد. پس اکسیژن کافی میتواند  روند را تسریع ببخشد.
  7. پرهیز از نوشیدن الکل و استعمال دخانیات

 

حرف آخر

  • پیشنهاد میکنم برای دستیابی به نتیجه بهتر و با کیفیت تر یک شریک انتخاب کنید. برای رسیدن به هدفتان  خودتان را در شرایط مقایسه ای قرار دهید . با اینکار از دست نگه داشتن و فراموش کردن هدف جلوگیری میکنید و با انگیزه بیشتری آنرا دنبال میکنید.
  • صبور باشید ،تغییرات یک شبه اتفاق نمی افتند . هدف بزرگ خود را به اهداف کوچک تر  و قابل دسترس تقسیم کنید و سعی کنید به آنها برسید. پس از رسیدن به هدف به خودتان جایزه بدهید.
  •  در آینه خودتان را با متناسب ترین اندامی که میخواهید تصور کنید و برای رسیدن به حال خوب دست از تلاش  برندارید.

]]>

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *